24.3.15
Op 25 mei jl. heeft op feestelijke wijze de opening van het nieuwe After School Academy (“ASA”) gebouw van Child First Foundation plaatsgevonden. ASA is een naschools programma speciaal gericht op ‘empowerment’ van kinderen van groep 1 t/m groep 8 van het funderend onderwijs, middels een holistische benadering. Kinderen die aan dit programma meedoen volgen een compleet en integraal traject, waarbij ze leren een gezond leefstijl aan te nemen op zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Het kind leert derhalve een betekenisvol leven te leiden waarbij hij/zij als actieve burger doelbewust een waardevolle bijdrage levert aan zijn samenleving en de wereld.

Tijdens inauguratie van de verschillende faciliteiten heeft de voorzitter van Child First Foundation, dhr. Christian Peterson, uitgebreid uitleg gegeven van de plannen die Child First Foundation met ASA heeft en voornamelijk stil gestaan bij het belang om dagelijks warm eten te kunnen bieden aan de kinderen. Een activiteit die vandaag al van start gaat.

Vervolgens heeft de penningmeester van Child First Foundation, dhr. Shandrix Fernando, informatie gegeven over de tweede editie van de “Kaminata Yu i Tata” (KYT), een wandeltocht die op zondag 18 november a.s. door Child First wordt georganiseerd.

Doel van deze wandeltocht is om de relatie tussen kind en vader te versterken en tegelijkertijd fondsen te genereren voor het bekostigen van het warme lunchprogramma aan alle kinderen van ASA.

Voor meer informatie over Child First Foundation kan de Facebook pagina van de stichting worden bezocht of telefonisch contact worden opgenomen via 7377212. Tevens kan er een e-mail worden verstuurd naar jereddude2@hotmail.com.